Uitvaartcentra

Rouwcentrum Vijverhof
Dr. Bekenkampstraat 44
9561 RE Ter Apel
Meer informatie
 

Uitvaartmaatschappij Ter Apel

Onderlinge Uitvaartmaatschappij Ter Apel en Omstreken U.A. is een natura uitvaartverzekeringsmaatschappij die de begrafenis of crematie daadwerkelijk regelt voor haar leden. Wij verzorgen uitvaarten voor leden en niet-leden in Ter Apel en wijde omgeving.

Bij overlijden

Bij sterfgevallen zijn wij dag en nacht bereikbaar via de telefoonnummers

(0597) 612474

Aula

Wij beschikken over een eigen aula in Ter Apel met drie opbaarkamers. Het adres van de aula is

Dr. Bekenkampstraat 44
9561 RE Ter Apel

Telefoonnummer aulabeheer: 0599-587658

Thuis opbaren

Ook thuis opbaren is mogelijk. Hiervoor beschikken wij over een mobiele thuiskoeler.

Historie

De onderlinge uitvaartmaatschappij Ter Apel en Omstreken U.A. is opgericht in 1911 als gevolg van veranderde sociale en maatschappelijke omstandigheden. Vroeger was het begraven een noaberdienst, waarbij de buren zorgden voor het afleggen, kisten en begraven volgens de regels zoals die golden voor het buurtschap. Begin 20e eeuw verdween langzaam de noaberhulp. Daarom werd in 1911 besloten tot het oprichten van een begrafenisvereniging. De afgelopen eeuw is er veel veranderd in het uitvaartwezen, maar wat bij ons bleef is de noabergedachte zoals die honderd jaar geleden al bestond.

Financieel gezond

Door de Nederlandsche Bank is ons vergunning verleend als bedoeld in artikel 11 van de Wet toezicht natura-uitvaartverzekeringsbedrijf. Dit betekent voor u als lid en verzekerde dat u aangesloten bent bij een financieel gezonde vereniging. Er vindt jaarlijks een toetsing plaats aan de gestelde eisen.

Samenwerking

Wij werken samen met 2 andere Uitvaartverenigingen in Oost Groningen. Daartoe hebben wij de Coöperatieve Uitvaart Organisatie Groningen (CUOG) en Uitvaartverzorging Zuid-Oost Groningen BV (ZOG BV) opgericht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor in Oude Pekela (0597) 612353.

Meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ? Vul dan dit formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.